Павлова обеща: Всички пътища отворени за празниците

Павлова обеща: Всички пътища отворени за празниците
Всички основни проходи са обработени и отворени, а между 12:00 и 14:00 часа се очаква всички основни пътни направления да са отворени за движение. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Всички пътища в България ще бъдат отворени за празниците, увери регионалният министър Лиляна Павлова, която отговаря за зимното почистване.

„Ще отворим всички пътища и всички пътуващи за празниците ще могат да стигнат до своите направления“, заяви регионалният министър Лиляна Павлова, цитирана от БГНЕС.

Всички основни проходи са обработени и отворени, а между 12:00 и 14:00 часа се очаква всички основни пътни направления, включително София–Варна, София–Бургас, София–Русе да бъдат отворени за движение.

До края на деня се очаква да бъде отворен и пътят Шумен–Варна, както и пътят Варна–Бургас.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ апелират към всички граждани, преди да тръгнат на път, да се обадят на горещия телефон на агенцията 0 700 130 20, за да се информират дали са почистени пътищата, по които искат да минат.

„Снеговалежите намаляват, но температурите падат значително. Притеснени сме от очакваното значително падане на температурите. В област Варна се очаква температурите да паднат до -20 градуса. В останалите области ще бъдат до -15 градуса“, посочи още Лиляна Павлова.

Тя увери, че пътищата се обработват с химикали, защото се очакват сериозни заледявания.

„Не плащаме за вървящи снегорини, а за ниво на поддържане на пътя“, увери регионалният министър.

Лиляна Павлова разказа, че в Шумен един от шофьорите на ТИР, който не е бил пуснат да премине по републиканската пътна мрежа, е спрял по средата на ключово кръстовище на пътя от Варна за София и пречи на движението.

Той твърдял, че поведението му е гражданско неподчинение в знак на несъгласие с това, че не е могъл да премине.

#Лиляна Павлова #министър на регионалното развитие #София #Шумен #Русе #Варна #Бургас #снегорин #зимно почистване #ТИР #Агенция „Пътна инфраструктура"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »