Парното в София поевтинява със 7,17% от 1 януари

Парното в София поевтинява със 7,17% от 1 януари
Най-голямо е намалението на цената на парното в София - със 7,17% по-евтино. В Пловдив и Варна понижението ще е с 5,91%, в Бургас – с 4,44 %, във Велико Търново – с 4,79%, а във Враца – с 6,41%.
A A+ A++ A

Със 7,17% по-евтино ще бъде парното в София от 1 януари, след като енергийният регулатор окончателно одобри по-ниските цени на природния газ и топлинните услуги в четвъртък вечерта.

Според крайното решение на ДКЕВР газът за индустрията и бита поевтинява от 1 януари 2013 г. с 9,86%, предаде бТВ.

По-рано тази седмица от „Булгаргаз“ внесоха предложение в ДКЕВР за намаляване на цената на природния газ с 9,3%.

В същото време „Булгаргаз“ заплаши 3 града - Плевен, Враца и Бургас, че ще останат на студено на Нова година, ако местните топлофикации не си платят дълговете, които възлизат на около 20 млн. лв.

„В момента единственият инструмент за принуда, който имаме, е да не приемем да сключат договор с нас поради факта, че имат просрочени задължения и законът ни дава право за това“, заяви по-рано в четвъртък изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Димитър Гогов.

Най-голямо е намалението на цената на парното в София - със 7,17% по-евтино. В Пловдив и Варна понижението ще е с 5,91%, в Бургас - с 4,44 %, във Велико Търново - с 4,79%, а във Враца - с 6,41%.

Междувременно от „Топлофикация София“ съобщиха, че над 74% от абонатите имат сметки за парно до 100 лв. през първия месец от отоплителния сезон.

#„Булгаргаз" #ДКЕВР #парно #природен газ #топлофикация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници