11 министри отговарят на депутатски въпроси преди ваканцията

11 министри отговарят на депутатски въпроси преди ваканцията
В последния ден преди ваканцията на депутатите първи на парламентарната трибуна ще застане културният министър Вежди Рашидов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Шестчасов парламентарен контрол, в който ще участват 11 министри от кабинета „Борисов", е насрочен за петъчния 21 декември.

В последния ден преди ваканцията на депутатите първи на парламентарната трибуна ще застане културният министър Вежди Рашидов. Той ще отговаря на въпрос за нарушение на режима за опазване на исторически зелени площи в Централна градска част на Пловдив.

Следва Томислав Дончев, министър по управление на средствата от ЕС, който ще говори за постигнатите цели и резултати от прилагането на Оперативните програми, за прилагането на териториална демаркация и необходимата координация при подготовката на Оперативните програми за периода 2014 - 2020 г., за реално изплатените средства по Оперативна програма „Околна среда" към 1.10.2012 г., и очертаващата се загуба на средства след изтичане на последния срок за плащане по програмата.

След него на депутати ще отговаря Тотю Младенов, министър на труда и социалната политика. Ще го питат за правилата и критериите за предоставяне и отчитане на еднократната финансова помощ на пострадалите от земетресението в Перник, за мерки за стимулиране на раждаемостта и подпомагане отглеждането на деца до края на мандата, за защита правата на работници и служители от некоректни работодатели.

Следват министрите Николай Младенов, Делян Добрев, Аню Ангелов, Диана Ковачева, Ивайло Московски, Свилен Нейков, Десислава Атанасова и Мирослав Найденов.

#Народно събрание #парламентарен контрол #Вежди Рашидов #Томислав Дончев #Тотю Младенов #Николай Младенов #Делян Добрев #Аню Ангелов #Диана Ковачева #Ивайло Московски #Свилен Нейков #Десислава Атанасова #Мирослав Найденов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »