Павлова даде краен срок за почистване на пътищата

Павлова даде краен срок за почистване на пътищата
До утре по обед всички пътища да бъдат обработени и проходими при зимни условия, наредила Лиляна Павлова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която отговаря за зимното почистване на републиканската пътна мрежа, даде краен срок за нормализиране на пътната обстановка.

До утре по обед всички пътища да бъдат обработени и проходими при зимни условия, наредила Лиляна Павлова на ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура" и на областните пътни управления, предаде БНР.

В Североизточна България обстановката продължава да е изключително усложнена, обясни регионалният министър.

Бедствено положение е обявено в област Шумен и в редица общини, сред които Исперих, Самуил, Руен, Бяла, Долни чифлик, Вълчи дол, Дългопол, Ветрино, Суворово, Крушари, Добричко.

200 населени места са без ток в Югоизточна България. Учебният процес е спрян в 494 училища в страната.

Остава бедствено положение в две от общините в област Разград и всички пътища в цялата област са затворени за движение.

В област Шумен пътищата са затворени, отворено е само направлението на пътя от област Търговище до област Шумен само за леки автомобили и то с вериги. Пътят Варна - Бургас остава затворен, но има обходен маршрут.

„Основната ни цел е при успокояване на времето и намаляване на ураганния вятър, заради който има големи навявания на сняг, да бъдат поетапно отворени основните пътни направления," добави Лиляна Павлова.

Тя уточни, че очаква около обяд в петък времето да започне да се успокоява, което да позволи да започне обработката на пътищата в цялата страна.

#Лиляна Павлова #министър на регионалното развитие #бедствено положение #Шумен #Варна #Агенция „Пътна инфраструктура" #сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"