Откриват ски сезона в Банско

Откриват ски сезона в Банско
Уникални награди за публиката ще отбележат откриването на зимния сезон на Банско на 17 декември. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Уникални награди с публиката ще отбележат откриването на зимния сезон на Банско на 17 декември.

Специален гост на шоуто е световноизвестният австрийски скиор Михаел Валхофер. Той, легендата на ските ни Петър Попангелов и 5-кратният носител на СК Марк Жирардели ще се състезават с любители на ските от 10 до 12 ч. по специално подготвено трасе на пистата „Алберто Томба“, съобщи БГНЕС.

До момента на сайта www.banskoski.com за състезанието „Победи шамипоните“ са се записали над 100 участници.

Уникалната игра „Ловци на съкровища“ започва в 12,00 ч. Само за 7 дни квотата от 900 души, които могат да участват в нея, беше запълнена.

За първи път в България публиката ще може да участва в игра от този тип. При нея в квадрат с площ от 1 декар ще са заровени 33 сандъка с награди. Най-голямата от тях е Ауди А1.

Феновете на ските ще могат да ползват лифтовете в събота на промоционална цена от 20 лв. Цените на картите през сезона остават на нивото от миналата година. Закупилите сезонна карта ще ползват отново бърз коридор и няма да чакат на опашка на кабината.

Официални спонсори на откриването на ски сезона в Банско са FIBANK, NET1, Audi, „Домейн Бояр“ и Nestea. Подкрепа оказват Община Банско, Кемпински Хотел Гранд Арена, „Макс Спорт“, „Болкан Холидейз“, „Карлсберг“ и ПР агенция „Киви“.

Банско е зимен курорт №1 в Европа според последната класация „Най-горещите 100 зимни курорта“ на британския вестник „Дейли мейл“ за това къде може да се карат ски и сноуборд през 2012 г. Новината обяви Иван Обрейков, маркетинг директорът на „ЮЛЕН“ АД, концесионер на ски зоната.

Подреждането е на база ценова политика, подготовка на пистите и модернизация на лифтовите съоръжения. В класацията по-напред от Банско са намиращият се в Северна Америка „Силвър Стар“ (Канада) и американския „Стоу“.

„Банско е нов курорт, който е пример за това какво може да се случи в Източна Европа при правилни инвестиции“, пише в коментара за водещия български зимен център. В събота с пищно шоу ще стартира и новият сезон в Банско.

Програма на откриването на ски сезона:

17 декември, събота

10,00 – 12,00 ч. „Победи шампионите“ на писта „Алберто Томба“

12,00 ч. – Финал на „Победи шампионите“

12,30 ч. – Официално откриване на ски сезона и награждаване на победителите от „Победи шампионите“

12,40 ч. - Концерт на X Factor на Бъндеришка поляна

13,30 – 14,30 ч. – „Ловци на съкровища“

14,45 ч. - награждаване на „Ловци на съкровища“

22,00 ч. - Тържествена заря пред Happy End

#Банско #ски #сезон #програма #награди #гост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »