Евакуираха баба и дядо от пожар насред снежна виелица в Кърджали

Евакуираха баба и дядо от пожар насред снежна виелица в Кърджали
18 спасителни екипа разчистваха пътища от паднали дървета след обилния снеговалеж в област Кърджали. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Двама възрастни бяха евакуирани от къщата си в Кърджали при пожар насред снежната виелица.

Сигналът за горящата къща в квартал „Веселчане" е бил подаден в малко преди 11:00 часа, три екипа огнеборци са се отзовали след минути, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР.

Те са извели 78-годишната жена и 80-годишния мъж от пламъците, обхванали дома им. Възрастните хора са били настанени при свои близки.

Изгорели са 88 кв. метра покривна конструкция, 63 кв. метра подпокривна конструкция, врати, прозорци, легла, телевизори, лаптоп, печки, шкафове. По първоначални данни огънят е тръгнал от необезопасен комин.

18 спасителни екипа разчистваха пътища от паднали дървета след обилния снеговалеж в областта.

Най-сериозно е било положението по пътя Ардино-Кърджали, Бял извор – Неделино и в района на село Млечино. След намесата на екипите платната са били освободени за движение.

От МВР не съобщават за селища без електрозахранване. Жители на Ардинско обаче се оплакват във Фейсбук от липсата на ток.

„Голямото село Бял извор остава без ток довечера, не е ясно дали утре ще има, от EVN не дадоха ясни отговори. Защо цяло лято частното дружество не намери време и възможности да премахне опасните дървета, които са скъсали далекопроводите? Колко ще ни обезщетят за причинените неудобства? Всяка година един и същи проблем," коментира потребител, цитиран от БГНЕС.

Към 17:00 часа Пътна полиция съобщи, че е въведено ограничение на движението в цялата Кърджалийска област. Забранено е преминаването на товарни автомобили над 3,5 тона.

#Кърджали #пожар #сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"