Митничари чистят около Дунав мост с миниснегорин

Митничари чистят около Дунав мост с миниснегорин
Техниката, закупена преди около 3 седмици, бе пусната в експлоатация за първи път в сряда, за да осигури безпроблемното качване на тировете на кантарите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Митница Русе разчиства района около Дунав мост със собствен снегорин.

Техниката, закупена преди около 3 седмици, бе пусната в експлоатация за първи път в сряда, за да осигури безпроблемното качване на тировете на кантарите и минаването им през сканиращия рентген за товарите им, предаде БГНЕС.

Машината е японско производство и има капацитет от 50 тона на час при пълна натовареност, обясни Явор Петев, началник отдел „Пътни такси и разрешителен режим“ при Митница-Русе.

Снегоринът е закупен от Агенция „Митници“ и улеснява изключително много работата на митническите служители. Досега те са били принудени да разчистват подходите към Дунав мост на ръка с лопати.

В момента на граничния пункт обстановката е спокойна, няма задръствания от тежкотоварни автомобили. Трафикът на вход и изход е нормален въпреки снегонавяванията, обясниха от митницата.

Самият Дунав мост се чисти от румънска фирма по силата на споразумение между областните администрации на Русе и Гюргево.

#Дунав мост #снегорин #Русе #Гюргево #агенция „Митници"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"