Арестуваха 63-ма за палежите на коли в София

Арестуваха 63-ма за палежите на коли в София
63-ма души са били задържани при специална операция, проведена в София днес. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

63-ма души са били задържани при специална операция, проведена в София днес.

Акцията е насочена срещу зачестилите палежи на автомобили в столицата през последните месеци. В хода на операцията са проверени 1200 коли, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Полицията е проучила 2600 души, сред които 93 криминално проявени, като задържаните за различни престъпления в районните управления са 63-ма, а за четирима се установява съпричастността им към палежите на коли.

На бул. „Т.Каблешков“ в жк „Гоце Делчев“, около 21.20 ч. снощи, полицаи спрели за проверка лек автомобил „Форд Орион“. В колата пътували В.И. (24 г.) и И.Е. (35 г.). От колата служителите на реда иззели петлитрова туба с нафта и бутилка от два литра, съдържаща подобрител за същото гориво.

Лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с монтанска регистрация бил проверен около 1.00 ч. снощи на бул. „П. Ю. Тодоров“. В него се возели Г.Н. (32 г.), криминално проявен за кражби, и 17-годишно момче. В багажника полицаите открили пластмасова бутилка с около 300 г течност с мирис на ацетон и бензин.

Криминалисти установяват съпричастността на двамата задържани към умишлен палеж на автомобил, извършен на територията на Четвърто районно управление на 22-ри ноември.

Полицаите изясняват съпричастността на задържаните към палежи на автомобили, извършени на територията на Четвърто районно управление.

#полиция #арест #арести #задържани #палежи #коли #София #специална операция #акция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"