Цветанов обвини магистрат за изтичане на информация за спецакции

Цветанов обвини магистрат за изтичане на информация за спецакции
Преди няколко дни Цветанов обяви, че е имало изтичане на информация за акциите „Захарно петле“ и „Универсалният“. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обвини магистрат за изтекла от МВР информация за спецакции.

Преди няколко дни Цветанов обяви, че е имало изтичане на информация за акциите „Захарно петле“ и „Универсалният“, но отказа да даде повече подробности, като единствено спомена, че може да е замесен магистрат.

Министърът отказа да съобщи името на въпросния магистрат, но уточни, че изпълняващият длъжността главен прокурор Бойко Найденов вече го знае, предаде „Дневник“.

Вътрешният министър заяви, че е изпратил писмо до Найденов, в което иска да бъде направена проверка за спрени разследвания на прокуратурата, както и за магистрата, от когото е изтекла информация за последните операции на МВР.

Исканата от Цветанов информация е за работен обяд, по време на който обектите на разследването са започнали да разчистват следите си.

„След този работен обяд обектите изключиха телефоните си, няма абсолютно никаква комуникация и когато правиха реализацията, имаше почистване на офисите с компютърната информация, която трябваше да бъде на работните им места“, обясни министърът.

#писмо #Бойко Найденов #изтичане на информация #МВР #магистрат #спецакции #министър на вътрешните работи #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"