Добрев се надява на над 1 млн. туристи за 2012 г.

Добрев се надява на над 1 млн. туристи за 2012 г.
През 2011 г. България е посрещнала 983 000 туристи, а ресорният министър Делян Добрев изрази надежда през 2012 г. те да надвишат 1 000 000. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

През 2011 г. България е посрещнала 983 000 туристи, а ресорният министър Делян Добрев изрази надежда през 2012 г. те да надвишат 1 000 000.

„Атентатът в Бургас вече е отшумял. Ние възстановихме голяма част от израелските туристи, които изгубихме в първите седмици на атентата“, обясни икономическият министър пред Нова телевизия.

По думите му регистрирано е увеличение на туристите от Великобритания и Русия, прогнозирано е и увеличение на чартърните полети с 4%.

„Приходите за миналата година са около 340 млн. евро от туризъм, надяваме се тази година да бъдат повече“, посочи още Делян Добрев.

За цената на газа енергийният министър посочи, че това е първият договор, в който България е договорила намаление на цената на газа.

„Имаме над 20% намаление, което се трансформира в намаление от 10% от 1 януари 2013 г. Като цяло парното в София е по-скъпо например от парното в Пловдив. Това е така, защото в Пловдив има повече инвестиции, модерни съоръжения, когенерации. Над 90% от пловдивчани си плащат сметките за парно, а в София са много по-малко тези, които си плащат редовно сметките. Това са двете причини, поради които парното в София е по-скъпо, отколкото в Пловдив“, изтъкна Делян Добрев.

#Делян Добрев #министър на икономиката #туризъм #Великобритания #Русия #Израел #парно

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »