Холивуд поиска по-строг контрол над оръжията в САЩ

Холивуд поиска по-строг контрол над оръжията в САЩ
Повод за тревогата на Холивуд стана кървавата трагедията в Нютаун, Кънектикът, където на 14 декември 20-годишния Адам Ланза разстреля 20 деца и 6-има възрастни. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Звезди на американското кино и шоубизнес призоваха правителството на САЩ да затегне контрола върху продажбата на огнестрелно оръжие.

Повод за тревогата на Холивуд стана кървавата трагедията в Нютаун, Кънектикът, където миналия петък 20-годишния Адам Ланза разстреля 20 деца и 6-има възрастни.

„Забраната на полуавтоматичното бойно оръжие е необходимата първа крачка към възкресението на душата на тази страна," написа в Туитър актьорът Алек Болдуин, цитиран от БГНЕС.

„Колко още страдания и загуби са нужни, за да се подобри контролът върху продажбата на оръжие в Америка?," пита риторично актрисата Сюзън Сарандън.

„Страна, която нищо не прави в сферата на контрола на разпространението на оръжие и просто наблюдава убийствата на невинни животи, трябва да се замисли. Потресена съм!," казва колежката й Голди Хоун, съпруга на звездата Кърт Ръсел.

В хора на недоволните се включи и риалити звездата Ким Кардашиян: „Как е възможно това - в ръцете на психически болен подрастващ да попадне оръжие?"

Идентичен е акцентът и в думите на звездата от „Отчаяни съпруги" Ева Лонгория: „Как 20-годишен човек с куп психически проблеми може да се сдобие с оръжие??? Контрол за оръжията!"

#Нютаун #Адам Ланза #убийство #масово убийство #Туитър #Алек Болдуин #Сюзън Сарандън #Кърт Ръсел #Ким Кардашиян #Ева Лонгория

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"