Служителите на ВМЗ - Сопот получават чаканите заплати

Служителите на ВМЗ - Сопот получават чаканите заплати
Заплатите на работниците от ВМЗ – Сопот ще бъдат преведени на два пъти - в понеделник и в четвъртък, съобщи икономическитя министър Делян Добрев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Заплатите на работниците от ВМЗ – Сопот ще бъдат преведени на два пъти - в понеделник и в четвъртък, съобщи икономическитя министър Делян Добрев.

В неделя бе договорено разплащането от компанията за търговия на военно имущество  „Кинтекс" за поръчки към завода на стойност 1 млн. лв.

Той заяви, че ще бъдат направени две плащания по договора с „Кинтекс" за ВМЗ - Сопот, предаде думите му БНР.

Сумата, която ще бъде преведена в понеделник от „Кинтекс" за ВМЗ - Сопот е 500 хил. лева, които ще бъдат по сметките на работещите във вторник, уточни Добрев.

Той добави, че в четвъртък ще бъде преведен още един аванс от 500 хил. лева за заплати, които хората ще получат по своите сметки в петък.

Икономическият министър заяви, че единственият купувач за Вазовските машиностроителни заводи в Сопот ще подаде оферта в най-кратки срокове в Агенцията за приватизация.

Според него, ако новият купуват бъде класиран от Агенция „Приватизация" и се сключи приватизационна сделка, ще може да поеме задълженията към работниците във ВМЗ.

#ВМЗ-Сопот #„Кинтекс" #заплати #министър на икономиката #енергетиката и туризма #Делян Добрев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »