10 играчи се борят за Футболист на годината за 2012 г.

10 играчи се борят за Футболист на годината за 2012 г.
Футболист на годината за 2011 г. стана вратарят на националите Ники Михайлов. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

10 играчи се борят за първото място в традиционната анкета за футболист на година, съобщиха организаторите.

Това е 52-то издание на допитването, в което са били номинирани общо 25 футболисти в трите основни категории, предаде Информационна агенция „Фокус".

В анкетата за Футболист на България за 2012 г. номинации имат 10 футболисти. Димитър Бербатов, Стилиян Петров,  Владимир Гадже , Иван Иванов, Николай Михайлов, Станислав Манолев, Георги Миланов, Емил Гъргоров, Ивелин Попов и Светослав Дяков ще се борят за първото място.

В категория за Най-добър футболист на група „А" спортните журналисти са посочили 35 футболисти. 10-та с най-много гласове са: Марселиньо, Мишел Платини, Базил де Карвальо, Георги Миланов, Иван Цветков, Мирослав Иванов, Светослав Дяков, Владимир Гаджев, Емил Гъргорови Станислав Генчев.

В категорията за откритие на годината са посочени 19 играчи, а петимата номинирани са: Тодор Неделев, Антонио Вутов, Антон Карачанаков, Георги Китанов и Георги Миланов.

Номинации и в трите категории има националът Георги Миланов.

Ще бъдат раздадени още няколко награди - за феърплей, за принос за развитието на българския футбол, както и за най-красив гол на годината в допитване сред феновете на сайта на Националната телевизия.

Победителите ще бъдат обявени на церемония на 27 декември, а патрон на събитието е легендата на „Левски" и четирикратен участник на световни първенства с националния отбор Добромир Жечев.

Церемонията ще има и благотворителен характер, като сред участниците в събитието ще бъдат децата от дома за деца лишени от родителска грижа „Олга Скобелева" в Пловдив.

#Футболист на годината #Димитър Бербатов #Стилиян Петров #Иван Иванов #Николай Михайлов #Станислав Манолев #Георги Миланов #Емил Гъргоров #Ивелин Попов #Светослав Дяков #анкета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »