Евродепутатът Малинов щял да информира ОССЕ,ЕК и ЕНП за Изборния кодекс

Евродепутатът Малинов щял да информира ОССЕ,ЕК и ЕНП за Изборния кодекс
Малинов отбеляза, че последните години в България има тежко отстъпление на свободата на медиите и честността на изборите, заслуга за което има и предишното правителство, но най-вече при управлението на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Евродепутатът Светослав Малинов заяви, че от ДСБ ще изпратят доклад до Организация за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) заради намеренията на ГЕРБ да не изпълнят препоръките на международната организация и да се опитват да фалшифицират предстоящите избори.

По време на брифинг в централата на ДСБ Малинов добави, че партията ще се обърне и към ЕК с анализ на всяка критика, отправена към ГЕРБ, както и към ЕП за изслушване, както и към ЕНП, предаде БГНЕС.

„Сега, г-н премиерът ще си смекчи думите и от ГЕРБ ще си променят мнението за Избирателния кодекс, ще наблюдавате постепенната еволюция на тяхната позиция", коментира евродепутатът.

Малинов отбеляза, че последните години в България има тежко отстъпление на свободата на медиите и честността на изборите, заслуга за което има и предишното правителство, но най-вече при управлението на ГЕРБ.

Той добави, че ОССЕ, която е натоварена да следи честността на изборите, е излезла с доклад за България, въз основа на който е трябвало да се намалят корупцията и фалшификациите, наблюдавани на предишните избори. Също така Изборният кодекс също е трябвало да бъде резервиран.

#Светослав Малинов #евродепутат #ЕП #ЕК #ЕС #ОССЕ #ЕНП #ГЕРБ #Изборен кодекс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"