Бойко Найденов възмутен: 400 000 кражби остават неразкрити

Бойко Найденов възмутен: 400 000 кражби остават неразкрити
Бойко Найденов сам призна, че са му откраднали GPS-системата от колата, но не е декларирал кражбата, защото знае, че е безсмислено. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Над 400 000 кражби ще останат неразкрити заради прекратени производства срещу неизвестен извършител, съобщи временно изпълняващият длъжността главен прокурор Бойко Найденов.

„Това са 400 000 пострадали български семейства, които чакат ние да направим нещо, за да бъдат възмездени“, заяви Бойко Найденов, цитиран от БГНЕС.

Според него разкриването на кражбите трябва да бъде приоритет в дневния ред на разследващите органи.

„Недоверието у хората толкова се засили, че поне половината от пострадалите от кражби дори не го заявяват“, допълни той и сам призна, че са му откраднали GPS-системата от колата, но не е декларирал кражбата, защото знае, че е безсмислено.

Освен липсата на разследвания за кражби Бойко Найденов останал впечатлен и от липсата на разследвания на корупция, докато се запознавал с дейността на прокурорите в страната.

„През тази година прокуратурата се е занимавала със 160 корупционни дела. Само две са делата срещу митнически служители, още толкова са делата срещу данъчни служители. В сферата на здравеопазването има само едно. Срещу лица, заемащи висши държавни длъжности - министри, кметове, областни управители и т.н., делата са девет“, изреди временният главен прокурор.

Затова Бойко Найденов е разпоредил Върховната касационна прокуратура да извърши незабавна проверка.

„Никой не би могъл да ме убеди, че в митниците през тази година има само едно корупционно престъпление“, категоричен е държавният обвинител.

Бойко Найденов коментира и разследването срещу Венета Марковска – според него то е ускорено достатъчно в последните седмици, но преди това било водено бавно.

#Бойко Найденов #главен прокурор #корупция #кражба #Венета Марковска

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"