Обама обеща на американците да не позволи повече трагедии като в Нютаун

Обама обеща на американците да не позволи повече трагедии като в Нютаун
На 14 декември 20-годишният Адам Ланза нахлу въоръжен с два пистолета в началното училище „Санди Хук“ в Нютаун, щата Кънектикът, и откри стрелба. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

На церемония в град Нютаун, където в петък масов убиец застреля 20 деца и шестима възрастни, американският президент Барак Обама обеща да използва властта си, за да предотврати подобни трагедии в бъдеще.

Той се срещна със семействата на жертвите и изказа съболезнованията си на бдение с участието на представителите на различни вероизповедания, предаде БНР.

„Събрали сме се тук в памет на 20 прекрасни деца и шестима забележителни възрастни. Те загубиха живота си в училище, което можеше да бъде всяко едно училище в тих малък град, пълен с порядъчни хора, който можеше да бъде всеки град в САЩ“, започна държавният глава на САЩ.

Барак Обама подчерта, че жителите на Нютаун не са сами в скръбта си.

„Дойдох в Нютаун да предложа любовта и молитвите на една нация. Ясно съзнавам, че обикновените думи не могат да изразят дълбочината на вашата тъга, нито могат да излекуват наранените ви сърца“, каза още президентът.

На 14 декември 20-годишният Адам Ланза нахлу въоръжен с два пистолета в началното училище „Санди Хук“ в Нютаун, щата Кънектикът, и откри стрелба.

#Нютаун #САЩ #Барак Обама #Президент на САЩ #Адам Ланза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"