
В днешно време, когато модерните технологии и бързите храни завладяват нашия живот, често забравяме вкусовете и ароматите от детството. Едно от тези незабравими кулинарни изкушения е реването – сладкиш, който носи топлината и уюта на дома. Днес ще ви върнем назад във времето с рецепта за реване, предавана от поколение на поколение в стария тефтер на баба.
Пролетна баница със спанак и лук: Рецепта от тефтера на баба
Ползите от чая от копър: Здравословни ефекти и приложения
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 1 чаша захар (200 г)
- 1 чаша кисело мляко (200 мл)
- 1/2 чаша олио (100 мл)
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 2 ванилии
- 2 чаши брашно (240 г)
- 1 пакетче бакпулвер (10 г)
- Кората на един лимон (по желание)
За сиропа:
- 2 чаши вода (400 мл)
- 2 чаши захар (400 г)
- Сокът от половин лимон
Инструкции
Тайните на баба: Билките, които помагат при цистит при жените в студеното време
Рецептата за перфектния карамел от тефтера на баба
Рецепта за сладки с мас и орехи: Вкусът на детството от стария тефтер на баба
Тайни от тефтера на баба за перфектния зелник
Подготовка на тестото:
- В голяма купа разбийте яйцата със захарта до побеляване и пухкавост.
- Добавете киселото мляко, в което предварително сте разтворили содата бикарбонат. Разбъркайте добре.
- Прибавете олиото и ванилиите, като продължавате да разбърквате.
- Пресейте брашното заедно с бакпулвера и постепенно го добавете към сместа, като разбърквате внимателно, за да получите гладко тесто.
- Ако желаете, добавете настърганата кора от лимон за допълнителен аромат.
Печене:
От тефтера на баба: Рецептата за перфектния кекс
Рецепта от тефтера на баба: Перфектната сладка баница с юфка
Локумени масленки - рецепта от тефтера на баба
Вкусни ореховки от стария тефтер на баба
- Загрейте фурната на 180°C.
- Изсипете тестото в намазнена и набрашнена тава или покрита с хартия за печене.
- Печете в предварително загрятата фурна за около 30-35 минути или докато клечка за зъби, забодена в центъра на сладкиша, излезе суха.
Приготвяне на сиропа:
- В тенджера сложете водата и захарта и ги загрейте на среден огън, докато захарта се разтвори напълно.
- Добавете лимоновия сок и оставете сиропа да къкри още няколко минути.
Сиропиране:
- След като реването е готово и леко охладено, го нарежете на парчета.
- Залейте го с горещия сироп, като се уверите, че всички парчета са добре напоени. Оставете сладкиша да поеме сиропа за поне 1 час преди сервиране.
Сервиране
Вкусът от "едно време": Сладък салам от тефтера на баба
От тефтера на баба: Рецепта за перфектните мекици
Сладки "Прасковки": Рецепта от стария тефтер на баба
Поднасяйте реването студено, гарнирано с орехи или кокосови стърготини по желание. Този сладкиш е идеален за следобедно кафе или чай и ще ви пренесе в уютната атмосфера на бабината кухня.
От тефтера с рецепти на баба: Сладки фунийки с домашен крем от едно време
Пържени филийки: Вкусът на детството от стария тефтер на баба
Приятен апетит и нека вкусът на традицията ви донесе радост и топлина!
Още по темата:
- » Рецепта за сладки "Целувки" от стария тефтер на баба
- » Пържени филийки: Вкусът на детството от стария тефтер на баба
- » От тефтера с рецепти на баба: Сладки фунийки с домашен крем от едно време