Ангелов: Не Борисов - аз спирам покупката на изтребители

Ангелов: Не Борисов - аз спирам покупката на изтребители
Министърът на отбраната откри коледния базар „Армия на чудесата“, приходите от който ще отидат за децата на загинали военнослужещи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на отбраната Аню Ангелов заяви, че не премиерът Бойко Борисов, а той забавя процедурите за закупуване на изтребители за ВСС.

„Аз самият отлагам разглеждането, защото три министерства все още не са успели да дадат своите становища“, коментира министърът в неделя, цитиран от БГНЕС.

По думите му процедурата за закупуване на изтребители ще започне „в най-скоро време“ и нови бойни самолети са „безкрайно нужни“ на ВСС.

„Въпросът е започнал да се разглежда от 2001 г., най-накрая трябва да се намери едно правителство, което да реши този въпрос, защото времето на излизане от служба на самолетите СУ-25 и МиГ-21 наближава“, поясни той.

Министърът на отбраната откри коледния базар „Армия на чудесата“, приходите от който ще отидат за децата на загинали военнослужещи.

Подаръците за децата от голямото семейство на родната армия раздаде Капитан Дядо Коледа от алпийските войски, а в доброто му дело вместо джуджета му помагаха спортистите Кубрат Пулев, Даниел Боримиров, Евгения Раданова, Даниела Йорданова и Румяна Нейкова.

До момента, преди да станат ясни приходите от новогодишния базар, за армейските деца са събрани над 30 000 лв. от дарители.

Фондация „Деца на Българската армия“ осигурява месечна стипендия от 250 лв. на над 70 деца на военнослужещи, загинали по време на изпълнение на своя дълг.

По повод на коледните празници Министерството на отбраната ще предостави допълнително още по 200 лв. на дете.

„Това не е кампаниен въпрос, не е въпрос само на Коледа, много цивилни служители и военнослужещи дават своите лепти и всеки месец ние успяваме да им помогнем“, уточни Аню Ангелов.

„Ние наистина се стремим с този малък жест в сравнение с големината на саможертвата и подвига на бащите и майките на тези деца, да им помогнем в тяхното израстване, тяхното обучение. Всичко това нас ни прави единна общност на хора, които отдават нужното внимание на децата, поставени в такова особено положение“, каза още министърът на отбраната.

#Коледа #Министерството на отбраната #Румяна Нейкова #Даниела Йорданова #Евгения Раданова #Даниел Боримиров #Кубрат Пулев #Дядо Коледа #МиГ-21 #Су-25 #самолети #изтребители #ВСС #премиер #Бойко Борисов #министър на отбраната #Аню Ангелов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"