Тотю Младенов: 10% от БВП отиват за пенсионерите

Тотю Младенов: 10% от БВП отиват за пенсионерите
Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Общо 10% от брутния вътрешен продукт (БВП) на страната отиват за пенсионерите, а за догодина дори са заделени с 600 млн. лв. повече за възрастните хора, заяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

„Не всички средства от европейските фондове дойдоха като рефинансиране в края на тази година и това затрудни бюджета“, посочи Младенов в неделя по време на откриването на Дом за стари хора в троянското село Добродан, предаде Дарик.

Идеята за изграждането на новата социална услуга е дошла след внесена през 2007 г. подписка на 1600 пенсионери от района.

Домът е разположен в сградата на бившето училище в селото и е бил изграден на три етапа в периода 2009-2011 г., съобщи кметът на общината Донка Михайлова, цитирана от БТА.

Социалното заведение разполага с 12 двойни и четири единични стаи и е с капацитет за 28 души.

По думите на социалния министър още от тази година е осигурено финансирането на новата услуга в село Добродан, което е 200 000 лева годишно.

„Правим всичко възможно в кризата не да намаляваме, а да увеличаваме. В състояние на тежка икономическа криза ние не намалихме нито една услуга, напротив – разширихме броя на услугите, които се правят в нашата държава“, заяви още социалният министър.

На откриването присъстваха още изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Ивайло Иванов, народни представители, областният управител на област Ловеч Ваня Събчева.

#БВП #Тотю Младенов #министър на труда и социалната политика #Добродан #Донка Михайлова #Троян #Агенцията за социално подпомагане #Ивайло Иванов #Ловеч #Ваня Събчева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"