Незаконно оръжие откриха в дома на един от Килърите

Незаконно оръжие откриха в дома на един от Килърите
Това е вторият случай, при който в дома на бащата на Райчо Стойнев са намерени незаконни боеприпаси. Снимка: БГНЕС, Архив
A A+ A++ A

Оръжие и боеприпаси са иззети от дома на бащата на подсъдимия по мегаделото „Килърите” Райчо Стойнев-Хижаря, съобщиха от МВР.

Операцията е проведена под ръководството на Софийската окръжна прокуратура на четири адреса в самоковското село Мала църква.

В имоти, собственост на 61-годишния баща на Стойнев, са намерени малокалибрена пушка със заглушител и оптичен мерник, както и общо 250 малокалибрени патрона.

Самият подсъдим по „Килърите” също се подвизавал във въпросната къща, посочва Би Ти Ви.

Това е вторият случай, при който в дома на Стойнев-старши са намерени незаконни боеприпаси.

През 2010 г. при претърсване на същия адрес криминалистите се открили 218 патрона от различен калибър, а също и 400 грама тротил, един огнепроводен шнур и капсул детонатор.

През 2011 г. 61-годишният мъж е осъден условно на 1 г. и 4 м. с 3 години изпитателен срок за притежаването на боеприпасите и взривните вещества.

На 10 декември пък бащата на Хижаря е осъден на пробация за шофиране с 1.66 промила алкохол в кръвта.

Криминалното досие на възрастния мъж стартира още през 1968 г., когато е регистриран за кражба на магнетофон от училище, сочи справка в регистрите, цитирана от МВР.

През 2007 г. пък Стойнев-баща е глобен с 500 лв за възпрепятстване на съдебните власти, защото не допуснал съдия-изпълнител в дома си.

Според обвиненията по „Килърите” Райчо Стойнев, който бил хижар в хижа „Вада" в Рила, е укрил при себе си двамата физически убийци на шуменеца Румен Рачев – Владимир Филев и Георги Трифонов. Прокуратурата поиска той да бъде осъден на 20 г. затвор.

Държавното обвинение настоя за общо 5 доживотни присъди за Килърите заради участие в банда за поръчкови убийства.

#Килърите #Райчо Стойнев #Хижаря #МВР #оръжие #боеприпаси #Рила #Румен Рачев #Владимир Филев #Георги Трифонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »