Жълт код в 17 области заради сняг и лед

Жълт код в 17 области заради сняг и лед
Минималните температури сутринта ще са между -2° и 3°, в София около -1°. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В 17 области на страната е обявен жълт код за потенциално опасно време заради снега и поледицата в неделя, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Кодът е в сила за областите София град, София област, Перник, Кюстендил, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Кърджали, Смолян, Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Русе. Зелен код е обявен за останалите области на страната.

Времето ще бъде облачно, на места със слаби валежи, предимно от дъжд, но из Дунавската равнина примесен със сняг. Според синоптиците ще има леко затопляне.

В крайните западни райони, както и в Дунавската равнина на места ще превалява слаб сняг, по поречието на Струма и дъжд, правейки поледици.

Минималните температури сутринта ще са между -2° и 3°, в София около -1°. Преди обяд в Западна и Централна България на места ще се образуват и поледици.

Максималните температури ще са между -1° и 4°, в София 2°. Вятърът ще е слаб, след обяд от запад.

Времето е потенциално опасно и прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но хората трябва да бъдат внимателни, да са в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност да избягват рисковете, предупреждават от НИМХ.

#жълт код #зелен код #сняг #лед #София #Перник #Кюстендил #Видин #Монтана #Враца #Плевен #Ловеч #Габрово #Велико Търново #Кърджали #Смолян #Благоевград #Пазарджик #Пловдив #Русе #Дунавската равнина #Националния институт по метеорология и хидрология #НИМХ #Струма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"