Само Добрев подкрепи премахването на забраната за пушене

Само Добрев подкрепи премахването на забраната за пушене
Той подчерта, че не иска да дава решения, но се обяви за воденето на дебат в парламента по темата. Снимка:БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Единствен от Кабинета икономическият министър Делян Добрев заяви, че подкрепя облекчаването на пълната забрана за пушене в заведенията.

По неговите думи оборотите на заведенията са „отчайващи“ и има опасност те да бъдат обречени на фалити, ако не се промени режимът, цитира го Дарик.

Добрев обаче уточни, че това трябва да стане, без да бъдат нарушавани правата на непушачите.

Добрев заяви, че е запознат с позицията и на премиера Бойко Борисов и на здравния министър Десислава Атанасова, но все пак той отговарял и за туризма, където оборотите са отчайващи в сравнение с 2011 г.

Икономическият министър сподели, че той също предпочита в заведенията да не се пуши,  но в крайна сметка смята, че трябва още веднъж да се помисли дали България е готова да обрече голяма част от туристическия бранш на фалит.

Той подчерта, че не иска да дава решения, но се обяви за воденето на дебат в парламента по темата.

„Ако има широк консенсус между народните представители за облекчаване на този режим, без да се засягат правата на непушачите, аз бих подкрепил тази позиция", обясни Добрев.

Той коментира, че след атентата в Бургас, инвестиционната ситуация в страната се е успокоила. Въпреки че имало спад на туристите от Израел, останалите чужди туристи са се увеличили, затова годината ще завърши с ръст.

По думите му 1 на сто икономически растеж е впечатляващ на фона на рецесията в Еврозоната, но далеч не е достатъчен.

#министър на икономиката #енергетиката и туризма #Делян Добрев #пушене #закон #непушачи #забрана #заведения #бранш #фалити #туризъм #дебати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »