Искров: Ще влезем в Еврозоната когато му дойде времето

Искров: Ще влезем в Еврозоната когато му дойде времето
Управителят на БНБ посочи, че в момента има група на високо ниво и България участва в нея, както и БНБ , където се търси компромис, така че да не се притесняват и самите страни от Еврозоната. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

България ще влезе в европейски банков съюз когато му дойде времето, заяви управителят на БНБ Иван Искров.

В интервю за Дарик Искров уточни, че това ще се случи, когато България се присъедини към Еврозоната.

По думите на шефа на БНН в момента и самата Еврозона не е готова да приема нови членове, затова България  не трябва да бърза.

Искров обясни, че е създадена група на високо ниво, която в момента работи по дизайна на бъдещия банков съюз, като целта й е да предпази Еврозоната от създаване на „едно чудовище, което трудно ще бъде управлявано“. Дизайнът е направен за страните от Еврозоната, а не за тези, които са извън него, добави Искров, тъй като банковият съюз казвал преди всичко: „Не вярваме на испанския надзор, на Южна Европа и т.н. Ако искате пари, искаме да има независим орган като Европейската централна банка, който да прави оценката“.

Банкерът посочи, че в момента има група на високо ниво и България участва в нея, както и БНБ, където се търси компромис, така че да не се притесняват и самите страни от Еврозоната.

#България #еврозона #банков съюз #присъединяване #БНБ #Иван Искров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"