Пияният съдия от Бургас катастрофирал за втори път

Пияният съдия от Бургас катастрофирал за втори път
Вътрешният министър Цветан Цветанов ще изпрати събраната информация по двата случая до Висшия съдебен съвет, който да предприеме мерки спрямо дейността на бургаския съдия. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Съдията от Апелативния съд в Бургас, предизвикал пътно произшествие след употреба на алкохол, за втори път през годината прави подобно нарушение, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

Цветанов заяви, че няма жертви и пострадали при инцидента, но при проверката с дрегер е установено наличие на 1.27 промила алкохол, предаде Информационна агенция „Фокус“.

Очаква се да бъде взета и кръвна проба от магистрата, като Цветанов вече е разпоредил на директора на Областната дирекция на МВР в Бургас да подготви справка с всички факти и обстоятелства около двата случая.

Вътрешният министър ще изпрати събраната информация до Висшия съдебен съвет, който да предприеме мерки спрямо дейността на бургаския съдия.

Цветанов уточни, че ако в рамките на една година два пъти е констатирано управление на МПС след употреба на алкохол от този магистрат, „това може да застраши живота и на много невинни граждани“.

„А не знам и дали можеш да правораздаваш в такова състояние на работното си място – обективно, в интерес на обществото и воден от върховенството на закона“, допълни министърът.

#Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #пиян #съдия #апелативен съд #Бургас #ПТП #катастрофа #Висш съдебен съвет #ВСС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »