Борисов: Лъжат, лъжат, лъжат!

Борисов: Лъжат, лъжат, лъжат!
Премиерът посъветва земеделския министър Мирослав Найденов, когато отива в телевизионни предавания, да се подписва под данните, които заявява, както самият Борисов направи миналата неделя в Би Ти Ви. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Лъжат, лъжат, лъжат и понеже са много, защото са малки, се чува от пет-шест места едно и също, така премиерът Бойко Борисов коментира упреците на опозицията по повод усвояемостта на европейските средства.

Малко преди това земеделският министър изтъкна, че според излязлата във вторник статистика на Евростат България държи най-ниските цени на храни в целия ЕС, стана ясно от стенограма на заседанието в сряда, публикувана на сайта на Министерския съвет.

„Това им е работата. Ние отговаряме пред народа, а не пред тях. Разкрих ви тактиката, която вече прилагат – говорят лъжи, водейки се от поговорката „Една лъжа, повторена сто пъти, става истина“. Лъжат, лъжат, лъжат и понеже са много, защото са малки, но много, и се чува от пет-шест места едно и също. Никой не иска да вникне в цифрите“, коментира Борисов.

Той посъветва Найденов, когато отива в телевизионни предавания, да се подписва под данните, които заявява, както самият Борисов направи миналата неделя в Би Ти Ви.

Тогава премиерът донесе и остави в телевизията графики, показващи какви средства от еврофондове се усвояват и колко пъти по-малко са били по време на управлението на Тройната коалиция. Под данните Борисов остави подписа си.

Той коментира, че от опозицията мога да донесат също данни, като от ГЕРБ са готови веднага да защитят своите.

„Това е положението. Защото Станишев какво казва – изядоха 5 млрд. от държавния резерв. Хубаво, но на публичната страница на БНБ, като погледнеш, се вижда колко пари има в резерва. Само че колко хора ще си направят труда да видят дали е казал истина или не“, каза още министър-председателят.

#министър-председател #Бойко Борисов #данни #министър на земеделието и храните #Евростат #Мирослав Найденов #цени #храни #подпис #опозиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »