Арестуваха 11 футболисти за незаконни залагания в Бургас

Арестуваха 11 футболисти за незаконни залагания в Бургас
Снимка: БГНЕС, Архив
A A+ A++ A

Общо 11 професионални футболисти от отборите „Черноморец” и „Нефтохимик” и двама организатори на схема за нелегални залагания са задържани в Бургас, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Служители на сектор „Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт" към ГДБОП и техните колеги от Бургас проведоха специализирана операция по пресичане на незаконната хазартна дейност на територията на морския град.

Спецакцията е проведена след двумесечно разследване на антимафиотите и е под наблюдението на Районната прокуратура в Бургас.

В хода на работата било установено, че нелегални букмейкъри организирали незаконните залагания и вербували по един футболист от всеки отбор, който да събира залози от останалите в клуба.

Въпросният футболист обраотвал всички залози в отбора, за да бъде запазена анонимността на съотборниците му.

Той ги препращал на организаторите, посредством програма за безплатна интернет комуникация.

Задържани са двамата организатори на групата – 26-годишният Т.П. и И.С. (26 г.), криминално проявен за кражба, и двамата от Бургас.

С полицейска мярка за 24 часа са задържани и 11 футболисти от "А" и "Б" футболни групи, участващи в посредничеството при осъществяване на нелегалните залагания.

Спецполицаите иззели мобилни телефони, компютърни конфигурации и електронни архиви на осъществените залагания. В дома на Т.П. антимафиотите открили 10 000 лева.

Към момента са установени десетки футболисти, участващи в незаконните игри, уточнява се тяхното участие. Продължават разпитите пред съдия, установяват се и други футболисти.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.327 ал.1 от Наказателния кодекс. Действията по разследването продължават.

#Черноморец #Нефтохимик #футболисти #Бургас #МВР #ГДБОП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"