Образователното министерство търси помощ за пияната учителка

Образователното министерство търси помощ за пияната учителка
Заместник-министърът на образованието Милена Дамянова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Регионалният инспекторат по образованието ще обсъди как да помогне на учителката от столичното 130-то училище, която влезе пияна в клас, заяви заместник-министърът на образованието, младежта и науката Милена Дамянова.

По думите на Дамянова обществеността не трябва да се настройва срещу провинилата се Илияна Иванова, защото тя е самотна майка на 3 деца и вероятно има тежка съдба.

„Трябва да призная, че това е една тъжна история. С РИО ще направим всичко възможно да й помогнем, защото според мен тази жена има нужда от помощ. Искаме да намерим най-доброто решение", каза зам.-министърът, цитирана от Дарик.

Дамянова коментира спорния законопроект за задължително предучилищно обучение на 4-годишните, който предизвика протести на несъгласни с новото изискване родители.

Четвъртокласниците, които са посещавали детска градина и предучилищна показват по-добри резултати на изпити и външно оценяване, уточни тя.

Като причина за ниските резултати пък зам.-министърът посочи социалната среда на децата, както и факта, че не при всички българският език е майчин.

„Децата, които са били в детски градини 3 и повече години имат 49 точки повече от децата, които са пребивавали в детска градина 1 година или по-малко", обясни Дамянова.

Заместник-министър Милена Дамянова беше гост на шестото издания на инициативата Европейски ден за здравословно хранене и готвене с деца.

#Милена Дамянова #зам.-министър на образованието #Рио #учителка #детска градина #предучилищна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай