Груев поиска среща между Ковачева и Цветанов заради бомбените обаждания

A A+ A++ A

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) проф. Лазар Груев предложи на правосъдния министър Диана Ковачева да се срещне с вътрешния министър Цветан Цветанов заради поредния сигнал за бомба в Съдебната палата.

По-рано в четвъртък поредното анонимно обаждане съобщи, че в Софийски градски съд, който се помещава в сградата на Съдебната палата, е поставено взривно устройсто и хората трябва да бъдат евкуирани.

Причината за молбата на Груев е ескалиращото напрежение около фалшивите бомбени заплахи, които не подминаха в четвъртък Съдебната палата в столицата и двете палати във Варна.

По думите на Груев охраната на съдебната власт и на палатата е възложена на дирекция в правосъдното министерство. Затова на среща между Ковачева и Цветанов биха могли да се огледат системите за сигурност и да се обсъдят мерки за сигурност.

Председателят на ВКС смята, че зачестилите бомбени обаждания пречат на нормалната работа на съдилищата и гледането на дела, а потърпевши са и гражданите.

След проверки в Съдебната палата сградата отново бе отворена, а разглеждането на делата беше възобновено.

Във Варна за час беше преустановена работата в Съдебната палата на площад „Независимост“, но след проверката делата продължиха.

Все още се проверява Съдебната палата на площад „Тракия“, но след това заседанията ще продължат, както и обслужването на гражданите.

От началото на ноември това бе поредният сигнал за бомба в сградата на Съдебната палата. Десетки бяха и сигналите за поставени взривни устройства в софийски училища и големи търговски центрове.

Фалшиви заплахи имаше в Съдебната палата в Благоевград, в Районния съд в Исперих, в кметството в Неделино и в училища във Варна, във Видин, в Бургас.

#бомба #обаждане #Софийски градски съд #съд #сигнал #СГС #ВКС #Лазар Груев #Диана Ковачева #Цветан Цветанов #министър на правосъдието #министър на вътрешните работи #среща

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"