Разбиха групата на Митко Русия

Разбиха групата на Митко Русия
Снимка: poligraff.net
A A+ A++ A

Четири лица са задържани при полицейска операция „Силоваците” на ГДБОП и Специализирания отряд за борба с тероризма, съобщиха от пресслужбата на МВР.

Сред задържаните е известният от публикации в медиите Митко Русия, чието име се свързва с изнудвания и принуждаване на жени към проституция.

Останалите трима носят прякорите Дебелия, Валтер и Бидона. Всички са криминално проявени за грабежи и изнудвания.

Групата е рекетирала, изнудвала, психически и физически е малтретирала млади жени, предлагали сексуслуги.

„От рано сутринта в София тече полицейска операция, която се провежда съвместно със Специализирания отряд за борба с тероризма. Задържани са четири лица. В момента на техните адреси се извършват обиски, претърсвания и изземвания. Това е групата на Митко Русия, която стана известна чрез разследванията във в. „24 часа“, които изнудваха и караха момичета да проституират и да се отчитат на тях. Задържани са Митко Русия, Росен Дебелия, Валери Валтер и Даниел Бидона“, заяви пред „Фокус“ главен комисар Станимир Флоров, директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП).

Задържанията са станали в района на бул. „Дондуков“, кв. „Гео Милев“, кв. „Слатина“, бул. „Евлоги Георгиев“.

Образувано е досъдебно производство.

#ГДБОП #МВР #Валтер #грабежи #престъпна група #София #полицейска операция #Станимир Флоров #главен комисар #Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” #директор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"