Пускат СМС услуга срещу имотни измами

Пускат СМС услуга срещу имотни измами
Министърът на правосъдието Диана Ковачева и премиерът Бойко Борисов представиха новата услуга на Агенцията по вписванията „SMS оповестяване за настъпила входяща регистрация за търговец в информационната система на Търговския регистър“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

СМС услуга срещу имотни измами стартира през февруари 2013 г., заяви министърът на правосъдието Диана Ковачева.

Ковачева присъства на представянето на новата система за смс известяване на Агенцията по вписванията, която заработи в началото на този месец, предаде Дарик.

Министърът обясни, че с новата услуга хората ще бъдат уведомявани за всеки случай, в който бъде направено вписване за промяна в собствеността на техен имот.

„Това означава, че ще приключат случаите, в които се правят по няколко сделки последователно с имоти на граждани, които разбират дори след години, че имотът им е бил продаден, и то няколко пъти“, обясни правосъдният министър.

Ковачева посъветва хората да се регистрират за новата смс услуга, тъй като това ще им даде възможност да упражняват пълен контрол върху собствеността си.

Представената от Агенцията услуга „СМС оповестяване за настъпила входяща регистрация за търговец в информационната система на Търговския регистър“ пък дава възможност на всеки собственик на фирма ще бъде известяван чрез телефонно съобщение, когато някой подаде заявление за промяна в досието на фирмата му.

Чрез предплатен пакет от 500 смс-а всеки абонат ще бъде известяван с кратко съобщение, ако някой входира документи, свързани с неговата фирма. 6 лева е таксата за смс-те, която е за две години.

Според парвосъдния министър с новата услуга се слага край на кражбите на фирми, тъй като до три дни след известяването, всеки гражданин ще може да оспори промяната в съда.

#смс #SMS #услуга #имотни измами #министър на правосъдието #Диана Ковачева #Агенция по вписванията #фирми #измами

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »