Ски сезонът на Витоша започва в събота

Ски сезонът на Витоша започва в събота
„Ние искаме децата по никакъв начин да не бъдат възпрепятствани да се учат и практикуват този спорт“, заяви Найденов. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Ски сезонът на Витоша ще бъде открит в събота, съобщи министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Това той направи след заседанието на правителството, на което беше приета наредбата, регламентираща цените за наем на ски пистите, предаде Дарик.

По думите му в петък ще бъде сключен договор с концесионера „ Витоша ски“ и още в събота столичани ще могат да карат ски.

Темата е била обсъдена и по време на срещата в сряда с представители на коалиция „За да остане природа в България“.

Бил е повдигнат и въпросът за детските лифтове, тъй като има конфликт между тези, които са ги инсталирали, и големия концесионер.

„Ние искаме децата по никакъв начин да не бъдат възпрепятствани да се учат и практикуват този спорт“, каза министърът, като увери, че проблемът ще бъде разрешен.

Еколозите са поставили и въпроса с исканата от Изпълнителната агенция по горите промяна на предназначението на морени и пасища и използването им като ски писти.

Найденов обясни, че е поискал среща, на която изпълнителната агенция да аргументира искането за тази промяна.

По думите му, ако основанията на природозащитниците са обективни, промяната ще бъде отменена.

Той отрече твърдението, че заради исканата промяна във вторник е бил уволнен Георги Котарев, началник на отдела, отговарящ за разпореждането с горските територии в агенцията по горите.

Котарев е бил освободен заради несправяне с ръководството на отдела, подчерта Мирослав Найденов.

#Витоша #Мирослав Найденов #министър на земеделието и храните #Витоша ски #Изпълнителната агенция по горите #За да остане природа в България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »