Образованието в чужбина ще се признава по-лесно в България

Образованието в чужбина ще се признава по-лесно в България
cнимкa: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Очаква се правителството да опрости процедурата по признаването на висше образование в чужбина.

Това трябва да стане по време на изнесеното заседание на министрите, което ще се проведе в Пловдив в сряда, съобщи агенция „Фокус“.

За процедурата по признаване на придобито висше образование в чужбина за нуждите на пазара на труда, както и досега, отговаря министърът на образованието, младежта и науката чрез Националния център за информация и документация (НАЦИД).

Тази процедура ще бъде определена в правилниците на съответните висши училища и на НАЦИД.

Процедурата по признаване на предходно образование обаче ще се организира от висшето училище у нас, в което студентът смята да продължи обучението си.

НАЦИД ще подпомага вузовете с информация за статута на образователните институции, издали документите за завършен период на обучение, за установяване автентичността на документите, оценяване на съответствието на данните от дипломата с държавните изисквания в България.

В 30-дневен срок от датата на вземане на решение за признаване или отказ от признаване на висше образование, висшето училище изпраща в НАЦИД на хартиен и електронен носител информация за взетото решение.

#България #студент #процедура #Националния център за информация и документация #университет #министър на образованието #Пловдив #министри #чужбина #висше образование

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"