Протестът за пенсиите се пренася в Пловдив

Протестът за пенсиите се пренася в Пловдив
По време на националния протест срещу пенсионната реформа, състоял се на 30 ноември в София, в тълпата беше издигнато чучело с лика на финансовия министър Симеон Дянков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Протестът срещу промените в пенсионната система се пренася в Пловдив.

Демонстрациите ще бъдат насочени срещу предвидената пенсионна реформа, с която се повишава възрастта за пенсиониране и се отнема доплащането за клас прослужено време, съобщи bTV.

Протестната акция ще се проведе пред Областната управа в Пловдив и е продължение на Националната демонстрация на 30 ноември пред Народното събрание.

Ще участват представители на Федерацията на миньорите, енергетици, химици, здравни работници, учители, съобщения, държавни служители, авто- и жп транспорт и на работещи във всички браншове, засегнати от решенията на Народното събрание и правителството, посочват от КНСБ и КТ „Подкрепа“.

Участниците в протестния митинг настояват Комисията по бюджет и финанси да се съобрази с ветото, наложено от президента на законопроекта за бюджет на Държавното обществено осигуряване за 2012 г.

#Държавното обществено осигуряване #президент #вето #Комисията по бюджет и финанси #държавни служители #съобщения #учители #здравни работници #енергетици #миньори #правителство #Народното събрание #възраст #пенсиониране #реформа #клас прослужено време #пенсионната система #Пловдив #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници