Майки: Пари за щастливи прасета има, за децата няма!

Майки: Пари за щастливи прасета има, за децата няма!
Майките посочиха, че това, което се случва с парите за майчинство в бюджета за следващата година, е прецедент и управляващите поставят българския родител в патова ситуация. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От първи януари ще има 20 млн. лв. за щастливи  прасета, за щастливи кокошки, но не и за децата на България, заявиха майки, недоволни от отношението на държавата към тях.

Във вторник майките, които настояват за увеличаване на детските надбавки и на обезщетението през втората година от майчинството, се срещнаха в парламента с представители на институциите и с депутати от ГЕРБ, предаде БГНЕС.

Според тях сред приоритетите на Бюджет 2013 за правителството са щастливите кокошки и прасета, както и сектор „Сигурност“, за който средствата се увеличават с 300 мнл. лв.

Майките посочиха, че това, което се случва с парите за майчинство в бюджета за следващата година, е прецедент и управляващите поставят българския родител в патова ситуация.

Те изчислиха, че най-много 10 детски градини могат да бъдат построени с 30-те милиона лв., отделени за целта в бюджета за София, и по думите им те в никакъв случай няма да решат проблема с до 15-те хиляди деца, които в момента чакат за място в детска градина.

#майки #деца #детски градини #щастливи кокошки #ГЕРБ #Бюджет 2013 #София #детски надбавки #майчинство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »