Караджова: Обвиненията срещу мен са абсолютна наглост!

Караджова: Обвиненията срещу мен са абсолютна наглост!
Според екоорганизации Караджова е била свързана с три дружества, които впоследствие усвояват европейски пари по програма „Околна среда“. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Като „абсолютна наглост“ и „безпочвени нападки“ определи обвиненията срещу себе си в конфликт на интереси министърът на околната среда и водите Нона Караджова.

Късно в понеделник стана ясно, че екоминистърът е разследвана по сигнал за конфликт на интереси по подозрения, че е работила в полза на фирми при промените в Закона за управление на отпадъците.

Екоорганизации са сезирали Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси още преди три месеца.

Те се съмняват, че преди да стане министър, Караджова е била свързана с три дружества, които впоследствие усвояват европейски пари по програма „Околна среда“.

Във вторник по време на посещение в Стара Загора министърът категорично отрече обвиненията срещу нея, предаде Дарик.

„Данните са публични и те могат да бъдат проверени само за един час, а обвиненията са от хора, които са засегнати от реализацията на екологични проекти“, коментира Караджова.

Тя обясни, че официалното становище на Комисията за конфликт на интереси ще излезе следващата седмица.

Караджова не скри разочарованието си от работата на Комисията, като коментира, че информацията е публична и тя би могла да се провери само за един час.

„Или съм била в тази фирма, или не. Средно положение няма, но тъй като съм на такава длъжност, ще трябва да нося кръста си, че всеки може да бъде очернен за всякакви глупости“, каза тя.

В Стара Загора министър Караджова коментира и най-болната за местните хора тема – регистрираните само през ноември 33 превишения на средночасовите норми по показател азотен диоксид.

По думите й най-вероятно източник на замърсяването на въздуха е транспортът, така както е в други градове – София и Пловдив.

Препоръката на екоминистъра Нона Караджова е в най-кратки срокове Община Стара Загора да разработи Програма за намаляването на азотните окиси.

#Нона Караджова #министър на околната среда и водите #Закона за управление на отпадъците #Стара Загора #Комисията за конфликт на интереси #София #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници