ДКЕВР дава по-голямо намаление на газа от исканите 9.3% от „Булгаргаз“

ДКЕВР дава по-голямо намаление на газа от исканите 9.3% от „Булгаргаз“
По думите на Семерджиев седмицата преди Коледа ще бъдат изнесени окончателните цени на синьото гориво и ще станат ясни цените на парното, които вълнуват крайните потребители. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Намалението на цената на природния газ ще бъде по-голямо от предложените 9.3% от „Булгаргаз“, заяви председателят на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев.

Колко обаче ще бъде самото намаление, ще стане ясно в края на следващата седмица, уточни Семерджиев, цитиран от Информационна агенция „Фокус“.

Според Семерджиев до края на тази седмица ДКЕВР ще има готовност с окончателния доклад за цени на природния газ, като след това ще се състоят открито и закрито заседание.

Председателоят на комисията добави, че ще бъде свикан и Консултативен съвет, на който ще присъстват представители на индустрията и на профсъюзите, с които също ще се коментира цената на природния газ.

По думите на Семерджиев седмицата преди Коледа ще бъдат изнесени окончателните цени на синьото гориво и ще станат ясни цените на парното, които вълнуват крайните потребители.

Той уточни, че цената на топлинната услуга ще зависи изцяло от точната цифра на намалението на природния газ и ще бъде напълно обективна, като това се отнася за всички топлофикации, които ползват газа.

От ДКЕВР допълниха, че  някои топлофикации ще имат намаление близко до това на природния газ, а за други ще е малко по-ниско, но разликите ще бъдат минимални.

Според изискванията на Наредбата за регулиране на цените на природния газ „Булгаргаз“ трябва на всеки три месеца да изготвя и внася в ДКЕВР предложение за утвърждаване на продажна цена на природния газ.

#Държавната комисия за енергийно и водно регулиране #ДКЕВР #Булгаргаз #природен газ #Ангел Семерджиев #топлофикации #парно #потребители #цена

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »