Нови два протеста срещу шистовия газ започват

Нови два протеста срещу шистовия газ започват
Активистите поискаха оставките на енергийния министър Делян Добрев, както и на депутатите Диан Червенкондев и Искра Михайлова. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Гражданската инициатива за забрана проучването и добива на шистов газ в България по метода хидравлично разбиване организира нови протести в София на 11 и на 12 декември.

Активистите призовават да бъде поискана оставките на министъра на енергетиката Делян Добрев и на депутатите Диан Червенкондев и Искра Михайлова-Копарова от състава на Временната комисия за добри практики в парламента, предаде БГНЕС.

Според протестиращите Червенкондев  и Михайлова опитват да манипулират общественото мнение, внушавайки одобрение от името на представяните от тях комисии, без реално да има такова.

Активистите продължават да твърдят, че технологията за проучване на шистов газ - хидравлично разбиване, е изключително опасна и не може да бъде контролирана.

Прилагането на хидравличното разбиване в България ще нанесе непоправими щети на цялата околна среда, здравето и живота на хората и животните, посочват инициаторите на протестите.

„Вие сте нежелани в България, а действията ви представляват намеса във вътрешните работи на нашата държава, и в никакъв случай не са в полза на българския народ. Крайно време е да се съобразите с нашето мнение и да прекратите изяви, които будят народното недоволство", е посланието на протестиращите към компаниите, които според тях, упражняват натиск върху управляващите.

Активистите се надяват до края на 2012 г. да приключат и опитите за въвеждане на хидрофракинга.

#протест #шистов газ #Диан Червенкондев #Искра Михайлова-Копарова #министър на икономиката #енергетиката и туризма #Делян Добрев #оставка #хидравлично разбиване #проучване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници