И Добрев подкрепя пушенето след определен час

И Добрев подкрепя пушенето след определен час
„Гъвкавост, а не отмяна на пълната забрана за пушене на закрито, би било решение за бизнеса", коментира Добрев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на икономиката Делян Добрев би подкрепил въвеждането на гъвкавост на забраната за пушене в заведенията и разрешаването му след определен час и при определени условия, заяви самият той.

Във връзка с обсъжданата частична отмяна на тоталната забрана за пушене на закрито, Добрев уточни, че ще се срещне с представители на хотелиерите и ресторантьорите, за да чуе техните искания, но крайното решение трябва да бъде взето след дебат в Народното събрание, предаде Дарик.

„Гъвкавост, а не отмяна на пълната забрана за пушене на закрито, би било решение за бизнеса", коментира министърът.

По думите му хотелиерите и ресторантьорите твърдят, че чувстват спад в оборотите си заради забраната, а много от тях са се адаптирали, изнасяйки отоплителни уреди край заведенията.

Икономическият министър е категоричен, че евентуалното разрешаване на пушенето в обособени за целта помещения, както беше преди пълната забрана, не е подигравка с бизнеса, каквито мнения се чуха.

„Не съм съгласен, защото те предварително знаеха какъв е периодът, в който ще могат да работят в такъв режим. Не съм и казал в момента, че трябва да бъдат обособявани отново зали и да се връща старият режим. Не давам решение, просто казвам, че е хубаво да се мисли за определена гъвкавост, може би по-скоро свързана с час, след който, когато няма малки деца, няма хора, на които (пушенето) пречи да се хранят, евентуално някакъв такъв подход", коментира още Делян Добрев.

#Делян Добрев #министър на икономиката #енергетиката и туризма #забрана за пушене #хотелиери #ресторантьори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"