Станишев: Членството на Борисов в БКП е било кадрова грешка!

Станишев: Членството на Борисов в БКП е било кадрова грешка!
„Аз лично не се гордея, че той е бил член на нашата партия. Имало е кадрови грешки и в онова време", каза червеният лидер по адрес на премиера. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов е бил член на БКП и това е било грешка за партията, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Думите на социалиста дойдоха в отговор на коментара на Борисов, че Станишев е страшен и знае как се правят лагери.

„Аз лично не се гордея, че той е бил член на нашата партия. Имало е кадрови грешки и в онова време", каза червеният лидер в понеделник, цитиран от Дарик.

Сергей Станишев добави, че той няма да започне да говори езика на премиера и че няма да слиза на нивото на Борисов, защото при сегашното управление разумът е подменен с омраза.

Червеният лидер беше категоричен, че цялото управление на ГЕРБ е подчинено на създаването на очаквания, които после се оказват излъгани.

Той определи като непочтено цялото поведение на управляващите, след като близо два месеца са лъгали пенсионерите за коледните добавки към пенсиите.

„Това е подигравка! Ще има бонуси, няма да има, ще има коледна пенсия, няма да има... Накрая няма да има за пореден път. Не се прави така. Това е непочтено към хората. Създават се очаквания, после те се оказват излъгани", коментира Станишев.

Той поиска да му бъде разяснено как точно управляващите са солидарни с хората, след като малко по-рано Бойко Борисов призова всеки да допринася за финансовата стабилност на страната.

„Цялата тежест от кризата хвърлят върху отделния българин, върху бедните, върху пенсионерите, върху майките, върху дребния и средния бизнес, който е смазан. И наред с това ви припомням кое беше първото решение на това правителство или едно от първите – да си вдигнат заплатите с 15 процента – през август 2009 година", каза още Сергей Станишев.

#Сергей Станишев #Бойко Борисов #БСП #БКП #премиер #ГЕРБ #пенсии #коледни надбавки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"