Уволниха лекаря, преглеждал онкоболен пиян

Уволниха лекаря, преглеждал онкоболен пиян
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Центърът за спешна помощ във Варна прекрати трудовите си правоотношения с д-р Любомир Ризов, посетил в пияно състояние онкоболен пациент, който след прегледа почина, съобщи зам.-директорът на центъра д-р Антоанета Касабова.

Според резултатите от аутопсията причината за смъртта на 55-годишния Румен Колев от Варна е инфаркт на миокарда, предаде БНР.

Дни след като е прекарал инфаркт, онкоболният пациент се почувствал зле и близките му подали сигнал на телефона на Спешна помощ.

На адреса се отзовал д-р Ризов, който бил във видимо нетрезво състояние. Той поставил на болния мъж две инжекции. След прегледа обаче пациентът починал.

Медикът беше задържан след сигнал на близките на починалия. Кръвната му проба показа наличие на 1.7 промила алкохол.

Окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров уточни, че до няколко дни ще бъдат готови и резултатите от най-важната съдебно-медицинска експертиза, която цели да изясни дали действията на лекаря от Спешна помощ и поставените от него две инжекции „Бусколизин“ са причинили този инфаркт.

В Спешния център продължава проверката на Агенция „Медицински одит“, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Тя ще приключи до края на седмицата и резултатите от нея ще бъдат предоставени на министър Десислава Атанасова.

#Варна #д-р Антоанета Касабова #инфаркт #Владимир Чавдаров #Спешна помощ #Министерството на здравеопазването #Десислава Атанасова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »