Найденов и ГЕРБ готвят законодателни промени за заменките

Найденов и ГЕРБ готвят законодателни промени за заменките
Министърът осъди заменките, които според него са най-голямата далавера, която се е случила по време на целия преход. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

ГЕРБ са поели ангажимент за законодателни промени за заменките на гори, заяви земеделският министър Мирослав Найденов.

Найденов обясни, че в момента подобен законов акт в България няма и ако се стигне до разваляне на сделките по заменките, страната трябва да е готова със законодателството, цитира думите му БНР.

Земеделският министър коментира, че наближава изтичането на четиримесечния срок от разследването на Европейската комисия за заменките на парцели и гори, ощетили държавата с огромни средства и това форсира подготовката на правителството да реагира, след като излезе решението на Комисията.

„Факт е и едва ли има някой, който да се съмнява, че тези заменки бяха правени на принципа „кон за кокошка", каза Найденов.

Той добави, че сега държавата ще трябва или да прибере едни огромни суми в бюджета си, или да прикани тези, които са ги получили, да ги развалят.

„Оценката в иска, който е от страна на неправителствените организации, е за стотици милиона лева, над милиард всъщност. Но с уговорката, че може би не всички заменки са дадени за разследване. Аз лично знам няколко, при които са извършени равностойно", каза още Найденов.

Министърът осъди заменките, които според него са най-голямата далавера, която се е случила по време на целия преход, но все пак той е поставен в ситуацията да защитава държавата.

#министър на земеделието и храните #заменки #гори #Мирослав Найденов #закон #промени #ГЕРБ #ЕК #Европейска комисия #разследване #държава #бюджет #ощетяване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »