Ромпой: ЕС ще стане отново символ на надеждата!

Ромпой: ЕС ще стане отново символ на надеждата!
Той, заедно с председателя на Европейската комисия Жозе Барозу и председателя на Европейския парламент Мартин Шулц в понеделник ще получат Нобеловата награда за мир от името на ЕС. Снимка: ЕПА, архив
A A+ A++ A

Европа ще излезе по-силна от сегашната криза и отново ще бъде символ на надеждата, заяви председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой.

Ромпой присъства на пресконференция в Осло, където лидерите на ЕС пристигнаха, за да получат Нобеловата награда за мир на Съюза, предаде АФП, цитирана от информационна агенция „Фокус".

„Европейският съюз минава през труден период. Сигурен съм, че ще успеем. Ще излезем от несигурността и рецесията по-силни от преди" , убеден е Ромпой.

Той, заедно с председателя на Европейската комисия Жозе Барозу и председателя на Европейския парламент Мартин Шулц в понеделник ще получат Нобеловата награда за мир от името на ЕС.

#председател на Европейската комисия #Жозе Барозу #председател на Европейския парламент #Мартин Шулц #Нобеловата награда #Херман Ван Ромпой #председател на Европейския съвет #ЕС #Европейски съюз #Осло

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"