„България на гражданите" бойкотира референдума

„България на гражданите" бойкотира референдума
Зам.-председателят на партията Петър Николов (вляво) призова с неучастието си в националното допитване гражданите да покажат какво мислят за управляващата коалиция „Марковска". Снимка: Петър Николов, личен блог
A A+ A++ A

„България на гражданите" настоява за бойкот на референдума за АЕЦ „Белене", защото с провеждането му управляващите целели по-ниска избирателна активност на изборите през лятото.

Зам.-председателят на партията Петър Николов призова с неучастието си в националното допитване гражданите да покажат какво мислят за управляващата коалиция „Марковска", предаде думите му Дарик.

Според Николов кандидатурата на съдия Венета Марковска за Конституционния съд е била одобрена с гласовете на ГЕРБ, БСП и ДПС.

По думите на зам.-председателя на „България на гражданите" управляващите от ГЕРБ готвят промени в изборното законодателство „на тъмно" месеци преди изборите.

Николов добави, че се обмисля промяна в Изборния кодекс, която ще позволи политически коалиции да носят имена на хорам, което, ако се случи не е изключена злоупотреба с името на лидера на „България на гражданите" Меглена Кунева.

Според Николов премахването на преференциалния вот и преразпределението на мандатите в отделни избирателни райони ще има бумерангов ефект върху тези, които гласуват промените.

#Петър Николов #Меглена Кунева #избори #референдум #бойкот #парламентарни избори #Венета Марковска #ГЕРБ #АЕЦ „Белене"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Референдум 2013
Последно от Референдум 2013

Всички новини от Референдум 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"