Найденов: Свинското месо поевтинява преди Коледа заради държавните помощи

Найденов: Свинското месо поевтинява преди Коледа заради държавните помощи
Министърът обясни, че Асоциацията на свиневъдите е обявила 10% намаление, тъй като стартира държавната помощ за свиневъдите и птицевъдите. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Свинското месо ще поевтинее преди Коледа, тъй като производителите са обявили намаление на цените, обяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Найденов заяви, че за това е допринесла държавната помощ за сектора, цитира думите му БНР.

Министърът обясни, че Асоциацията на свиневъдите е обявила 10% намаление, тъй като стартира държавната помощ за свиневъдите и птицевъдите.

„Десетки милиони отиват в тези два сектора, което позволи те да обявят това намаление в контекста на идващите Коледни и Новогодишни празници. Призовавам и търговците да не останат безучастни", коментира Найденов.

Земеделският министър не прокусна и темата за заменките на гори, за което Найденов заяви, че към края на 2012 г. и началото на 2013 г. се очаква решението по разследването на Европейската комисия.

„Оценката, поне в иска, който е от страна на неправителствените организации, е, че става въпрос за стотици милиони , над милиард. Каквато и да е сумата, очакванията са да има иск за възстановяване на стотици милиони , може и милиард", смята земеделският министър.

#Мирослав Найденов #свинско месо #производители #държавна помощ #свиневъди #птицевъди #министър на земеделието и храните #гори #заменки #проверка #ЕК #Европейска комисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »