Морси отмени декрета за разширените си правомощия

Морси отмени декрета за разширените си правомощия
Египетският президент обаче не промени датата на насрочения от него референдум за приемане на проекта за нова конституция, изготвен от ислямистите, който беше посрещнат с гневни протести от опозицията. Снимка: ЕПА
A A+ A++ A

Египетският президент Мохамед Морси отмени в събота вечерта своя декрет, с който му се даваха разшири пълномощията, заради което  в страната избухна огромня вълна от недоволства и протести.

Морси обаче не промени датата на насрочения от него референдум за приемане на проекта за нова конституция, изготвен от ислямистите, който беше посрещнат с гневни протести от опозицията, предаде „Дневник", позовавайки се на АФП.

Говорител на групата за диалог, която търси изход от кризата в Египет, каза, че Морси иска опозицията да предложи промени в проекта за конституция.

От групата вече са препоръчали на държавния глава да издаде нов декрет за своите пълномощия и да отложи референдума.

Коалиция на „Мюсюлманските братя" и други ислямистки групировки обаче призова референдумът за нова конституция да се състои навреме - на 15 декември, след като либералите, които са против, поискаха гласуването да бъде отложено, предаде „Ройтерс", цитирана от „Дневник".

По време на пресконференция говорител на „Мюсюлманските братя" потвърди необходимостта от мерки, за да има референдум навреме на 15 декември без никаква промяна или забавяне.

#Мохамед Морси #Египет #декрет #правомощия #президент на Египет #Конституция #опозиция #„Мюсюлманските братя"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници