Станишев: Бюджет 2013 „реже живо месо”

Станишев: Бюджет 2013 „реже живо месо”
„На следващите избори искаме да сложим точка на прехода. Искаме да дадем нова перспектива на България", категоричен бе Станишев. Снимка: БГНЕС, Архив
A A+ A++ A

Бюджет 2013 реже живо месо от жизнено важни за страната сектори, заяви лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев.

„ГЕРБ ще оставят като наследство разградена държавност, опразнена хазна и гигантска бедност”, каза Станишев в речта си пред Националния съвет на партията в събота, предаде Дарик.

По думите на червения лидер приетият от правителството бюджет за догодина не решава никакви проблеми.

„На следващите избори искаме да сложим точка на прехода. Искаме да дадем нова перспектива на България", категоричен бе той.

Станишев като изтъкна, че резултатът от сегашното управление е „страх, бедност, унищожен бизнес, близо 80 лобистки, корупционни закона и хиляди грешни за страната решения”.

По думите му основните стълбове на бъдещото управление трябва да бъдат възстановяване на нормална, отговорна и подотчетна на хората държавност, която е в диалог с неправителствения сектор и обикновените граждани, както създаване на условия за конкуренция в пазарната икономика и привличане на инвестиции.

Той изрази надежда, че на следващите избори БСП ще отстрани ГЕРБ.

По време на заседанието на националния съвет бе прието следващият национален конгрес на партията да се проведе на 16 февруари 2013 година.

#Бюджет 2013 #Сергей Станишев #БСП #ПЕС #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"