Бюджет 2013 е добър и разумен, според Плевнелиев

Бюджет 2013 е добър и разумен, според Плевнелиев
Според Росен Плевнелиев бюджетът ще запази стабилността в България и за пръв път ще позволи дългосрочно планиране и приемственост в приоритетите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Като разумен и добър определи президентът Росен Плевнелиев одобрения от парламента Закон за държавния бюджет на Република България за 2013 година.

„За първи път в изборна година няма изборни харчове и това е добре“, коментира държавният глава пред журналисти в Априлци, цитиран от БГНЕС.

Според Росен Плевнелиев бюджетът ще запази стабилността в България и за пръв път ще позволи дългосрочно планиране и приемственост в приоритетите.

Президентът посети планинския град, където в негово присъствие бяха представени успешно реализирани от общината проекти по Програмата за развитие на селските райони.

Община Априлци получи като дарения от Република Австрия и от Германския Червен кръст модерен противопожарен автомобил и специално оборудвана линейка.

„България има нужда от силни региони. Техният устойчив растеж обаче трябва да бъде базиран както на реформи, така и на сътрудничество между държавата и общините, гражданите и бизнеса“, заяви държавният глава.

По думите му с напредъка в усвояването на средствата от Европейския съюз България и българските региони се променят бързо, натрупват опит и създават качествени проекти.

Президентът поздрави ръководството на общината за успешно реализираните проекти и открои потенциала на планинския град за развитие на туризма в синхрон с природните дадености на района.

По-късно Росен Плевнелиев посети Троянския манастир, където почете паметта на покойния патриарх Максим и се поклони пред чудотворната икона Богородица Троеручица в светата обител.

#Росен Плевнелиев #президент #Бюджет 2013 #Априлци #България #Австрия #Програмата за развитие на селските райони #Троянския манастир #патриарх Максим

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници