Съдят жена заради костенурките в Катуница

Съдят жена заради костенурките в Катуница
София Христова противозаконно е държала 33 броя сухоземни костенурки в землището на с. Катуница. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пловдивският окръжен съд ще разгледа споразумение за незаконно отглеждане на костенурки в землището на село Катуница, съобщиха от пресслужбата на съда.

В Пловдивския окръжен съд е внесено за одобрение споразумение, сключено между Окръжна прокуратура – Пловдив, и 34-годишната София Христова, с което да й бъде наложено наказание една година лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок и глоба в размер на 5000 лв., предаде БГНЕС.

Христова е обвинена за това, че в периода 27 май 2011 г. – 16 ноември 2011 г. в местността „Изгорялата воденица“ в землището на село Катуница противозаконно е държала 33 броя сухоземни костенурки, като 3 от тях са от вида шипобедрени костенурки, които са екземпляри от Червения списък на Международния съюз за защита на природата, и 30 броя от вида шипоопашата костенурка, които са екземпляри по Закона за биологичното разнообразие.

Христова се признава за виновна по повдигнатото й обвинение и между нея и Окръжна прокуратура е сключено споразумение, което ще се разгледа от Окръжния съд на 19 декември.

#Пловдивският окръжен съд #съд #костенурки #Катуница #Окръжна прокуратура #споразумение #София Христова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"