Манолова: Действителността в България – живот на вересия

Манолова: Действителността в България – живот на вересия
Манолова отправи питване към премиера Бойко Борисов относно мерките на Кабинета за повишаване доходите на българските граждани до края на мандата. Депутатът от БСП прочете част от тефтер с вересии от кюстендилско село. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Живот на вересия, това е действителността в България днес, заяви депутатът от БСП Мая Манолова.

По време на петъчния парламентарен контрол Манолова критикува за пореден път политиката на ГЕРБ, наричайки я „политика на вересия“, цитира я БГНЕС.

Манолова отправи питане към премиера Бойко Борисов относно мерките на Кабинета за повишаване доходите на българските граждани до края на мандата. Депутатът от БСП прочете част от тефтер с вересии от кюстендилско село.

„В четвъртата година на вашето управление аргументите с предишните управления нямат никакво значение. Такъв тефтер има във всички села в България. Хората ме помолиха с този въпрос да се опитам да ви сваля на земята. Вчера вашите депутати отказаха да чуят тези аргументи“, коментира Мая Манолова.

Тя заяви, че депутатите от ГЕРБ са  узаконили вересията, тъй като през следващата година и хората, и бизнесът ще продължават да живеят на вересия.

„Ще продължава да функционира така и държавата“, допълни Манолова.

„Тефтерът с вересиите на ГЕРБ е за четири години. След няколко месеца е падежът на тези вересии и тогава хората ще си потърсят вересиите“, каза още депутатът от левицата.

„Тъжно е, когато има такива тефтери“, отговори Борисов, добавяйки:

„Ще ми говорите на Вие, ако искате да Ви уважавам и аз“.

„Те сега са силни, по другия начин. Ще ни свалят и сега са много накокържени, много резки и страшни"“ коментира премиерът.

Борисов заяви, че динамиката на доходите към средата на 2012 г. в различните измерения не показва загуба. Увеличението на минималната работна заплата от 290 на 310 лв. било, за да може нетният й размер да не е по-нисък от официалната линия на бедност.

#Мая Манолова #Бойко Борисов #депутати #ГЕРБ #БСП #тефтер #министър-председател

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »