68 убити и ранени при атентат в Белгия

68 убити и ранени при атентат в Белгия
Двама души са загинали, а 64 са ранени при нападение на въоръжени мъже на централен площад в белгийския град Лиеж. Снимка: ЕПА
A A+ A++ A

Четирима души са загинали, а 64 са ранени при нападение на централен площад в белгийския град Лиеж.

Въоръжен мъж уби трима души при атака в белгийския град Лиеж, след което се самоуби, съобщиха белгийските медии, цитирани от „Ройтерс“.

Мъжът, според белгийската агенция „Белга“, е 32-годишният Нордин Амрани, който открил огън и хвърлил експлозиви на площад в центъра на града, където имало коледен базар.

Съдебен източник заявил пред „Ройтерс“, че най-малко трима души, включително стрелецът, са загинали.

По-рано днес излезе информация, че нападателите са били двама или трима, а загиналите - двама, предаде БГНЕС, позовавайки се на АФП.

Според източник от кметството в Лиеж извършителите били трима мъже, които опитали да освободят човек от съдебната палата.

„Центърът на града е напълно отцепен. Хората са се подслонили в магазини или в сгради. Полицията е на крак“, съобщи представител на властите в Лиеж, пожелал да остане анонимен.

„За щастие кметът отложи откриването на коледния пазар заради лошото време и силните ветрове. В противен случай много повече хора щяха да загинат“, допълни той.

#Лиеж #стрелба #атентат #нападение #Белгия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"